CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Dağıtıcılar, Yaz Günü Kışlık Kıyafet Giymek İstemiyor!
top of page

Dağıtıcılar, Yaz Günü Kışlık Kıyafet Giymek İstemiyor!

Adil Haber-Sen olarak, dağıtılan ya da dağıtılması beklenen dağıtıcı kıyafetleriyle ilgili mesai arkadaşlarımızdan gelen geri dönüşleri ve yakınmaları genel müdürlüğümüze ilettik. Konuyu yakinen takip ettiğimizi ve sorunu çözmek adına ilgili mercilerle gereken yazışmaları yaptığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. ilgili yazımızın tam metnini ve görsellerini aşağıda bulabilirsiniz.



Kurumumuzda dağıtıcı/postacı ve başdağıtıcı/başpostacı pozisyonlarında görev yapan mesai arkadaşlarımıza yazlık ve kışlık olarak kıyafet verildiği bilinmektedir. Ancak son dönemlerde verilen/verilecek kıyafetlerle ilgili mesai arkadaşlarımızdan çok sayıda yakınma almaktayız. Bu yakınmaların bir kısmı aşağıda belirtilmiştir.


  • Kıyafetler beden ölçüsü alınmasına rağmen farklı bedenlerde gelmekte veya beden olarak doğru gelse bile arkadaşlarımıza uygun olmamaktadır.

  • Kış döneminde kıyafetlerin en geç kasım ayı içerisinde, yaz döneminde ise kıyafetlerin en geç mayıs ayı içerisinde verilmesi gereken tarihten çok sonra verildiği ve bu nedenle mevsiminde yeni kıyafetlerin değil, eski kıyafetlerin kullanılmak zorunda kalındığı,

  • Kıyafetlerin ergonomik olmadığı, sağlık açısından mevsim koşullarının gereğini sağlamadığı,

yönünde yakınmalar alınmaktadır.


Bu tür yakınmaların önüne geçilebilmesi ve şirketimizin prestijinin zarar görmemesi için ADİL HABER SEN olarak aşağıda yer alan hususların dikkate alınmasını talep etmekteyiz.


  • Kıyafetlerden, üretici firmadan kaynaklı hatalı beden ölçüsü olması ya da defolu olması halinde değişiminin sağlanması,

  • Kıyafetlerin ergonomik tasarımı yapılırken dağıtıcı/postacı ve başdağıtıcı/başpostacı’ların yer aldığı bir komisyon oluşturulması ve bu komisyonun önerileri doğrultusunda kıyafetlerin tasarlanması,

  • Kıyafetlerin sağlık ve hijyen bakımından TSE standartlarına sahip olmasının sağlanması,

  • Özellikle yazlık tişörtlerin en az 3 adet verilmesi,

  • Yazlık ayakkabıların hava alan, ortopedik tabanlı olması,

  • Tişörtlerin teri emen niteliğe sahip olması

gerekmektedir.


Ayrıca 2022 yılı yazlık kıyafetler birçok ilimizde henüz teslim edilmemiş olup, (Örneğin Başiskele PTT’de 9 kişinin yazlık kıyafeti hiç gelmemiş, Kızılcahamam PTT’de ayakkabı hariç yazlık kıyafet hiç gelmemiş, Adıyaman İlinde il ve ilçelere yazlık kıyafet hiç gelmemiş, Aydın Söke PTT’de kıyafetler gelmemiş…) sistemde ise teslim görünmektedir. Mesai arkadaşlarımızın yakınmalarına son vermek ve şirketimizin prestijinin zarar görmemesi için kıyafetlerin biran önce tedarikinin sağlanarak mesai arkadaşlarımıza teslim edilmesi hususunda gereğini saygılarımızla arz ederiz.




 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

283 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page