CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> 'Müşterek Dağıtım' için Hazır mıyız?
top of page

'Müşterek Dağıtım' için Hazır mıyız?

Bilindiği üzere Genel Müdürlüğümüzün aldığı bir karar üzerine ülke genelinde posta ve kargo gönderilerinin dağıtımında müşterek dağıtıma geçilmiştir. Uygulamanın başladığı günden itibaren tarafımıza mesai arkadaşlarımızca birçok yakınma iletilmiştir. Biz de Adil Haber-Sen olarak, konuyla ilgili bir çalışma yaparak, arkadaşlarımızın yakınmalarını ve çözüm önerilerimizi, Posta ve Kargo Hizmetleri Daire Başkanlığına resmi yollarla ilettik. Konuyla ilgili tüm detayları ve görselleri aşağıda bulabilirsiniz.



Bilindiği üzere Genel Müdürlüğümüzün aldığı bir karar üzerine ülke genelinde posta ve kargo gönderilerinin dağıtımında müşterek dağıtıma geçilmiştir. Ancak uygulamanın başladığı günden itibaren mesai arkadaşlarımızdan birçok yakınma alınmıştır. Mesai arkadaşlarımızdan alınan yakınmaların bir bölümü şu şekildedir.

  • Posta aracı geldikten sonra kargo gönderilerinin araçtan indirilmesi, geliş ve kontrol işlemlerinin yapılması, grup ve cihet ayrımının yapılması, cihete eklenmesi ve sıraya dizilmesi yaklaşık 2-2,5 saat kadar sürmekte ve mesai arkadaşlarımız dağıtıma 10.30-11.00 sularında çıkabilmektedir. Bu durum dağıtımda kalma süresini azaltmakta ve mesai arkadaşlarımızın teslim adetlerinin düşmesine neden olmaktadır.

  • Müşterek dağıtımda 2 kg ve 2 desi altı gönderilerin evraklarla birlikte dağıtıma çıkartılması nedeniyle bu gönderilerin dağıtım için sıraya dizilmesi ciddi güçlükler doğurmaktadır.

  • Müşterek dağıtımı yaya, motorize ve binbin (martı) diye tabir ettiğimiz elektrikli scootter ile yapan arkadaşlarımız gönderileri taşımakta zorlanmaktadırlar. 2 desi altı 4-5 tane gönderi ile motor sepetleri dolmakta, 2-3 gönderi ile çantalarda yer kalmamaktadır. Mesai arkadaşlarımız bu sorunu gönderileri posta çuvallarına koyarak çözme cihetine gitmişlerdir ancak, posta çuvalları ile dağıtım alanında görülen mesai arkadaşlarımız kurumumuz prestijinin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Elektrikli scootter ile dağıtım yapan arkadaşlarımızın ise gönderilerin kaba olması nedeniyle çok ciddi kaza riskleri bulunmaktadır.

Mesai arkadaşlarımızdan aldığımız bu geri dönüşler bağlamında Adil Haber-Sen olarak çözüm önerilerimiz ise;


  • Genel Müdürümüzün de ifade ettiği gibi elektrikli araç filomuzun kısa zamanda genişletilerek, mümkün olduğunca çok mesai arkadaşımızın araçla dağıtım yapmasının sağlanması,

  • Posta araçlarının işyerlerine geliş saatlerinin mümkün olduğunca erken saate alınması ve hatta mümkünse geliş kontrol işlemlerinin mesai saati başlangıcında bitirilecek şekilde organizasyon yapılması,

  • Araçla dağıtım yapmayan personelin ise müşterek dağıtım dışında tutulması ya da evrak diye nitelendirebileceğimiz (APS Kurye, kimlik, pasaport, ehliyet vb.) gönderilerin dağıtımının yaptırılması,

Hem mesai arkadaşlarımızın dağıtım performansını artıracaktır hem de kurumumuz prestijinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçecektir.



 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu


570 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page