CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Ptt Çalışanlarının Sorunlarını ve Taleplerini Siyasilerle Paylaştık!
top of page

Ptt Çalışanlarının Sorunlarını ve Taleplerini Siyasilerle Paylaştık!



Adil Haber-Sen Yönetim Kurulu olarak, altını çizerek belirtmek isteriz ki, sendikamızın kurulduğu ilk gün de ifade ettiğimiz gibi, çalışanlarımızın talep ve isteklerini, sorun ve şikayetlerini konunun muhatabı olan tüm mercilere en uygun yöntemi belirleyerek ileteceğiz. Mesai arkadaşlarımızın faydası ekseninde aktif siyaset üreten tüm siyasi partilerle de diyalog halinde olacağız.

Bu çerçevede, sözleşmeli personele kadro verilmesi için gerçekleştirdiğimiz bir dizi çalışmanın son adımı olarak, siyasi partilerden randevu talebimize olumlu dönüş yapan parti yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdik.


Bu görüşmelerde, Yönetim Kurulu olarak Genel Başkanımız Kenan ARIK önderliğinde, Adil Haber-Sen Hukuk ve Mevzuat Kurulu'nca hazırlanan, PTT'de Sözleşmeli Personel Sorunu ve Çözüm Önerilerimiz Raporu'nu ve Ptt Çalışanlarının Çözülmesini Beklediği Sorunlar Raporu'nu yetkililere sunduk... İşveren ve çalışan açısından, karşılıklı hak ve yükümlülükler kıyaslayarak, örnekler vererek anlattık ve çözüm önerilerini sunduk. Çalışma hayatında yaşanan sorunları, bilimsel verilerle destekleyerek, objektif bir yaklaşımla ortaya koyduk. Sözleşmeli personele kadro verilmesinin neden gerekli olduğunu parti temsilcileriyle paylaştık. Sözleşmeli personelin kadroya alınması yönündeki talebimizi dile getirdik. Siyasi yetkililerden de, kadro çalışmasının meclis ayağındaki tüm süreçlerde desteklenmesini, PTT ve TRT'de çalışan tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması yönünde girişimde bulunulmasını talep ettik ve bu konuda görüşme sağladığımız parti yetkililerinden bu hususta destek vereceklerinin sözünü aldık.

Ayrıca, PTT'deki personel eksikliğinden, statü farklılıklarından, performans uygulamasından, sayı dayatmasından, güncelliğini kaybeden tebligat kanununun ortaya çıkardığı sorunlardan, Ptt personelinin kariyer sorunundan, keyfiyeten yapılan geçici görevlendirmelerden ve atamalardan, vekaleten yürütülen görevlerden ve tayin döneminde yaşanan sorunlardan bahsettik. Bu hususlarda mesai arkadaşlarımızın partilerden çalışma yapılmasını beklediklerini ifade ettik.


Temsil ettiğimiz iş kolunda çalışan mesai arkadaşlarımızın istek, talep ve önerilerini sunabilmemiz adına bize kapılarını açan, vakit ayıran, çalışmalarımızı inceleyip bize gerekli girişimleri yapacaklarının sözünü veren, bununla birlikte engin tecrübe ve tavsiyelerini bizimle paylaşan tüm siyasi parti yetkililerine Adil Haber-Sen Yönetim Kurulu olarak saygı ve şükranlarımızı sunarız.



Sözleşmeli Personelin Kadroya Alınması, Rapor
.pdf
Download PDF • 904KB

 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu




207 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page