CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> PttBank Çalışanları da İdari İzin İstiyor!
top of page

PttBank Çalışanları da İdari İzin İstiyor!

Adil Haber-Sen olarak, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, 13–14 Temmuz tarihlerinde idari izin kullandırılacak personele tüm Ptt Merkez ve Şube personellerinin de dahil edilmesi gerektiğini, yazımızda ortaya koyduğumuz gerekçelerle, genel müdürlüğümüzden talep ettik. İlgili yazımızın tam metnini ve görsellerini aşağıda bulabilirsiniz.



Başkanlığınızın 01.07.2022 tarih ve E-21139927-601.01-26233 sayılı yazısında kurban bayramı çalışmasının 8 Temmuz Cuma (Arefe) günü saat 13:00’a kadar bütün iş yerlerimizin hizmet vereceği, 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri ise PTT Şubelerinin kapalı olacağı, PTT Merkezlerinin ise hizmet vermeye devam edeceği bildirilmiştir.


Cumhurbaşkanımızın 13-14 Temmuz 2022 tarihlerini kamu personelleri için idari izin olarak açıklamasından sonra PTT çalışanları da bu idari izinden tam anlamıyla yararlanmak noktasında beklenti içine girmiştir. Ancak yapılan tebliğ mesai arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamamış ve mesai arkadaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.

Adil haber Sen olarak tüm çalışmalarımızda ‘’Mutlu çalışan, güçlü kurum’’ sloganıyla hareket etmekteyiz. Çalışanlarının mutlu olmadığı hiçbir kurum, kuruluş ya da şirket gerçek anlamda başarıya ulaşamayacaktır. Özellikle pandemi döneminde üstün bir çaba ve gayret gösteren, eksik personel ile vatandaşlarımıza hizmet veren PTTBank çalışanları Cumhurbaşkanımızın açıkladığı idari izinden tam anlamıyla faydalanmak istemektedir. Mesai arkadaşlarımızın bu idari izin döneminde üzerlerindeki mental yorgunluğu atarak, izin dönüşü çok daha verimli bir şekilde çalışacağına ve şirketimiz karlılığına olumlu etki edeceğine şüphe duymamaktayız. Ancak aksi durumda zaten uzun süredir yoğun bir tempoda çalışan mesai arkadaşlarımız kendilerini bir umutsuzluk sarmalı içinde bulacak ve verimli bir çalışma gerçekleştiremeyecektir.


Geçtiğimiz yıllarda benzer idari izin uygulamalarında maalesef PTT çalışanları bu idari izinlerden faydalanamamıştır. O dönemlerdeki PTTBank işlem adetleri incelendiğinde aslında merkezlerin de açık bulundurulmasına gerek olmadığı görülecektir. Bütün kamu kurumlarının kapalı olduğu, birçok kişinin memleketine ya da tatile gittiği, bayram öncesi bütün ödemelerin gerçekleştirildiği, otoyol ve köprülerin ücretsiz olması nedeniyle HGS sistemine ihtiyaç duyulmadığı ve genel olarak PTTBanklarda normal dönemde dahi işlem adetlerinin en düşük olduğu dönemde (her ayın 10-17’si arası) PTTBankların hizmete açılarak bir takım mesai arkadaşlarımızın idari izinden faydalandırılmaması, mesai arkadaşlarımızın kurum aidiyetini azaltacağı gibi mental yorgunluklarını da bir kat daha artıracaktır.


ADİL HABER SEN olarak; açıkladığımız nedenlerden dolayı 13-14 Temmuz 2022 tarihlerinde bütün PTT Merkez ve Şubelerinin hizmete kapatılmasını, mesai arkadaşlarımızın tamamının idari izinli sayılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.



 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

237 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page