CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Manifestomuz | Adil Haber-Sen
top of page

Manifestomuz

Sendikacılık özünde çalışanların mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışanlar arasından çıkan temsilcilerin işveren nezdinde girişimlerde bulunmasıdır.

Son dönemde hem mesai arkadaşlarımız hem de diğer kamu çalışanları tarafından sıkça dile getirilen ‘’Sendikaların siyasi partilerin uzantısı gibi hareket etmesi, sendika yöneticilerinin işverenle karşılıklı kişisel çıkar ilişkilerine girmesi ve çalışanların hakkını korumaktansa, üyeleri birer aidat olarak görmesi’’ bizleri son derece rahatsız etmektedir. Hatta durum o kadar vahim bir hal almıştır ki, birçok arkadaşımız sendikadan, sendika yöneticisinden kaçar duruma gelmiştir. Sendikacılığın bu derece eleştirildiği bir dönemde bizler bu yanlışa dur demek için, bu kötü algıyı yok etmek için, sendika ve sendikacılığa hak ettiği değerleri tekrar kazandırmak için ADALETLİ ve İLKELİ bir sendikacılık anlayışıyla bir yola çıkıyoruz.

Çıktığımız bu yolda belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda sendikacılık faaliyetleri yaparak, bir sendika değil bir fikir olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu öyle bir fikir ki; herkesin hayalini kurduğu, üyelerinden aldığı gücü sadece üyelerinin menfaati doğrultusunda kullanan, şahsi çıkar hesaplarına yer vermeyen, siyasi partilerin güdümüne girmeden ama siyasilere üyelerinin talep ve beklentilerini ileten, hiçbir ideolojiyi benimsemeyen, hiçbir felsefi düşüncenin tesiri altında kalmayan, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir sendikacılık fikridir. Sendikacılığın baskı aracı olarak kullanılmadığı, tayinlerde referans adını almadığı, görevlendirmelerde tavsiye olmadığı, unvan yükselmelerinde ‘’uzayan kol benden olsun’’ denmediği bir fikir bu!

 

İşte bu fikrin tüzel kişilik kazanmış hali olan ADALETLİ VE İLKELİ BASIN, YAYIN VE İLETİŞİM HİZMETLERİ ÇALIŞANLARI SENDİKASI kısa adıyla ADİL HABER SEN olarak 04/11/2021 tarihinde resmi müracaatımızı yaparak resmen kurulmuş bulunuyoruz. Bundan sonra hem bize hem de siz mesai arkadaşlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bize düşen görev; söz verdiğimiz doğrultuda ilkelerimizden sapmadan, ADALET çerçevesinde sizlerin hakkını savunmak, size düşen görev ise; bizi bu yolda yalnız bırakmamaktır. Madem bu güne şikayet ettik, madem eleştirdik şimdi harekete geçme zamanıdır. Bizler sorumluluk aldık ve bu fikrin öncüsü olduk, sizleri de bu fikre destek olmaya davet ediyoruz.

Artık ideolojik sendikacılığın tarih sayfasındaki yerini alma vakti gelmiştir! Bundan sonra tek ideolojomiz ‘’Evrensel İnsan Haklarına Çerçevesinde, İnsan Onuruna Yaraşır Bir Hayat Standartını Tüm Çalışma Hayatımızda Sağlamaktır.’’

 

Bu ideolojide buluşmak dileğiyle ADİL HABER SEN, Basın, Yayın ve İletişim Hizmet kolu çalışanlarına, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun! 

bottom of page