CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> 3600 Ek Gösterge Tüm Ptt Çalışanlarının Hakkıdır!
top of page

3600 Ek Gösterge Tüm Ptt Çalışanlarının Hakkıdır!

Güncelleme tarihi: 3 Nis 2022

Adil Haber-Sen olarak; 3600 Ek Gösterge taslağının ivedilikle tekrar gözden geçirilmesini, tüm kamu personellerini kapsayacak şekilde yeni bir düzenleme yapılmasını, adı zikredilen mevcut meslek guruplarına, Ptt çalışanlarının da dahil edilmesini talep ediyoruz.



Kamu çalışanları için, yıllardır gündeme gelen ama bir türlü sonuç alınamayan “3600 ek gösterge” konusu, 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde yeniden gündeme gelmiş ve nihayet, alınan bir kararla, ‘konuyla ilgili çalışma yapılması ve 2022 yılı içerisinde neticelendirilmesi’ planlanmıştı. Bu plan çerçevesinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir takım hazırlıklar yapılmış ve üzerinde çalışılacak ilk taslak şekillenmişti.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, resmi olmayan ama doğru olduğunu düşündüğümüz kulis bilgilerine göre PTT EMEKÇİLERİ ve EMEKLİLERİ 3600 Ek Gösterge kapsamı dışında tutulmuştur.

1840’tan günümüze kadar, vatanın müdafaasından salgın hastalıklara, doğal afetlerden büyük toplumsal olayların yaşandığı dönemlere kadar, her zaman vatanına ve milletine hizmet eden PTT EMEKÇİLERİNİN ve EMEKLİLERİNİN 3600 Ek Gösterge kapsamı dışında tutulması kabul edilebilir bir durum değildir. 3600 Ek gösterge ile, özellikle emekli ikramiyesi ve maaşlarında artış bekleyen PTT EMEKÇİLERİ ve EMEKLİLERİ’nin bu haklı beklentilerinin göz ardı edilmemesi, hazırlanan taslağın ivedilikle tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Kamuoyunda özellikle dört meslek gurubunun adı zikredilmektedir, oysa bu meslek grupları dışında kalan çok az bir kesim bulunmaktadır. Bu kadar büyük bir kesimin faydalanacağı 3600 Ek Göstergeden, PTT EMEKÇİSİ VE EMEKLİLERİNİN de yararlanması kamuya mali anlamda bir külfet getirmeyecektir.

Ayrıca, özellikle POSTACI arkadaşlarımız, yerine getirdikleri hizmetin yapısı gereği, ciddi anlamda yıpranmaktadır. Fakat 55 yaşında resen emekliliğe sevk edilen mesai arkadaşlarımızın yıprandığı gerçeği, yetkili mercilerce bir manada kabul edilmiş olmasına rağmen, arkadaşlarımız bu yıpranmanın mali anlamda karşılığını bugüne kadar alamamıştır. Bu sebeple PTT EMEKÇİLERİNE ve EMEKLİLERİNE verilecek 3600 Ek Gösterge, bu mağduriyeti de bir nebze olsun ortadan kalkacaktır.

Adil Haber-Sen olarak; yukarıda ifade ettiğimiz nedenlerle 3600 Ek Gösterge taslağının ivedilikle tekrar gözden geçirilmesini, tüm kamu personellerini kapsayacak şekilde yeni bir düzenleme yapılmasını, bunun mümkün olmaması halinde adı zikredilen mevcut meslek guruplarına, PTT EMEKÇİLERİ VE EMEKLİLERİ’nin de dahil edilmesini, kamuoyuna ilanen talep ediyoruz.

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

49 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page