CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> 9 Günlük Bayram Tatili Dağıtıcı ve Memurun da Hakkıdır!
top of page

9 Günlük Bayram Tatili Dağıtıcı ve Memurun da Hakkıdır!

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki personelin, bayram haftasına denk gelen Pazartesi ve Salı günlerinde idari izinli sayılacağı, Cumhurbaşkanımızca kamuoyuna duyurulmuştu. Adil Haber-Sen olarak, söz konusu kararın, kurumumuzda tam kapsamlı olarak uygulanması yönündeki talebimizi Posta ve Kargo Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ilettik. Söz konusu talebimize ait tüm detayları ve görselleri aşağıda bulabilirsiniz.



Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 06.06.2023 tarihli ve 158369 sayılı “İdari İzin” konulu yazıda Cumhurbaşkanlığımızca kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 26 Haziran Pazartesi günü tam gün, 27 Haziran Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.


Bilindiği gibi günümüz dünyasında "çok çalışma" kavramının yerine "verimli" ve "planlı" çalışma almıştır. Yapılan birçok bilimsel araştırmada sürekli bir çalışma performansına tabi tutulan çalışanların motivasyonlarının düştüğü ve tükenmişlik sendromu yaşadıkları, buna bağlı olarak çalışma performanslarının düştüğü, stres seviyelerinin yükseldiği, iş hayatı ile özel hayata arasında dengeyi kuramadıkları ve şirkete/kuruma olan bağlılıklarının düştüğü gözlemlenmiştir. Özellikle tüm dünya uluslarının haftalık tatil süresini 3 güne çıkardığı veya bu yönde çalışmalar yaptığı, bazı ulusların hafta içi mesai saatlerini düşürdükleri bir yerde PTT çalışanlarının hali hazırda sadece haftanın bir gün tatil yaptığı düşünüldüğünde, PTT çalışanlarının, ara tatil olarak adlandırılan bu tür tatillerde dinlenmeleri elzem hale gelmektedir.


Bu yönüyle başkanlığınızca bir planlama yapılarak 22 Haziran ile 23 Haziran tarihleri arasında kabul edilecek gönderilerin itirazi kayıtla kabul edilmesi, dağıtım müdürlüklerinde gönderi trafiğinin azaltılarak özellikle gişe memurlarının ve dağıtıcı personelin 9 günlük tatili tam olarak yapmasının sağlanması önem arz etmektedir.


Kurban Bayramı süresince çalışanların gerek dini vecibelerini memleketlerinde yerine getirmek istemeleri, gerek bu süreyi hem toplumsal hem kültürümüzün bir parçası olarak uzak illerdeki eş, dost ve akrabalarının yanına geçirmek istemeleri veya bu süreyi tatil yaparak ve dinlenerek geçirmek istemeleri nedeniyle Bayram çalışmasına yönelik belirsizliğin ortadan kalkmasını beklemektedir.


Bu bağlamda, PTT çalışanlarının 9 günlük tatili sağlıklı bir şekilde değerlendirmesi ve kişisel planlamalarını yapabilmeleri için bayram çalışmasına yönelik tebliğin ve planlamanın hazırlanarak teşkilata duyurulmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.


 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

347 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page