CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/>
top of page

Bayramda 'Şartsız' İdari İzin Dağıtıcının da Hakkıdır!

Adil Haber-Sen olarak, yaklaşık üç yıldır mesai mefhumu gözetmeksizin, eksik kadrolarla, her türlü fedakarlığı fazlasıyla göstererek çalışan dağıtıcıların, 13-14 Temmuz 2022 tarihlerinde şartsız olarak idari izinli sayılmasını ve bunun mesai arkadaşlarımızın bayram planlarını olumsuz etkilememesi adına önceden ilan edilmesini ve mağduriyetlerin ortaya çıkarılmamasını talep ettik. Genel Müdürlüğe yazdığımız yazının tam metnini ve görsellerini aşağıda bulabilirsiniz.



Başkanlığınızın 30.06.2022 tarih ve 1997225-100-10006 sayılı yazısında kurban bayramı çalışmasının 8 Temmuz Cuma (Arefe) günü saat 13:00’a kadar bütün iş yerlerimizin hizmet vereceği, 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri ise telgraf ve hızlı tebligat dağıtımı için her türlü tedbirin alınması gerektiği, diğer Posta-Kargo gönderilerinin ise Posta Kargo Raporları-CRS Raporları üzerinden kontrol edilerek DEVİR GÜN SAYISININ AZ OLMASI ve TESLİM ORANLARININ YÜKSEK olması ŞARTINA bağlı olarak dağıtımının yapılmayacağı bildirilmiştir.


Öncelikle belirtmek isteriz ki, dağıtımda çalışan tüm mesai arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışmakta, çoğu zaman öğle arası molası vermemekte, sabah mesai saatinden önce işe gelerek cihet hazırlığını yapmakta, akşam geç saatlere kadar dağıtım alanında kalmakta ve özellikle tebligat dağıtıcısı arkadaşlarımız tebliğ evraklarına meşruhat verme işlemlerini akşam evde yaparak işleri yetiştirmeye çalışmaktadır. Mesai arkadaşlarımızın tüm bu gayretlerine rağmen, personel eksikliği nedeniyle devir gün sayısı bazı merkezlerde azalmamaktadır. Bunun sonucu olarak birçok Başmüdürlük ve Müdürlük 13-14 Temmuz’u bir fırsata çevirerek mesai arkadaşlarımızın idari izin kullanmalarına müsaade etmeyip, devir oranlarını azaltma çabası altına gireceklerdir.


13-14 Temmuzda kullandırılacak idari iznin bu şekilde şarta bağlanmış olması birçok yerde mesai arkadaşlarımızın bu idari izni kullanamaması sonucu doğuracaktır. Ayrıca, mesai arkadaşlarımız önümüzdeki hafta sırf iki günlük idari izni kullanabilmek için insanüstü bir çaba göstererek devir gün sayılarını azalttığında, bu insanüstü çaba görülmeyerek ‘’demek ki istenirse yapılabiliyormuş’’ düşüncesiyle hareket edilerek, o dönemdeki dağıtım/teslim adetleri normal dönemde de mesai arkadaşlarımızdan beklenecektir. Bu durum mesai arkadaşlarımızın insanüstü çaba ve gayretlerinin görmezde gelinmesine ve normal dönemde de aşırı iş yükü altında ezilmelerine neden olacaktır. Ayrıca belirtmek isteriz ki; 8 Temmuz mesai sonuna kadar birçok mesai arkadaşımız CRS Raporlarına göre idari izinli olup olmayacağı konusunda bilgi sahibi olamayacak, bunun sonucu olarak da bir planlama yapamayacaktır. Aynı şekilde kurban bayramı için memleketine ya da tatile gidecek olan ve bunun için uçak-otobüs bileti alan veya bir konaklama tesisinde rezervasyon yaptıran mesai arkadaşlarımız idari izinli olmadıkları kendilerine son gün bildirildiğinde biletlerini ve rezervasyonlarını iptal etmek zorunda kalacaklardır.


Adil haber Sen olarak tüm çalışmalarımızda ‘’Mutlu çalışan, güçlü kurum’’ sloganıyla hareket etmekteyiz. Çalışanlarının mutlu olmadığı hiçbir kurum, kuruluş ya da şirket gerçek anlamda başarıya ulaşamayacaktır. Özellikle pandemi döneminde üstün bir çaba ve gayret gösteren, eksik personel ile vatandaşlarımıza hizmet veren postacı/dağıtıcı mesai arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın açıkladığı idari izinden tam anlamıyla faydalanmak istemektedir. Mesai arkadaşlarımızın bu idari izin döneminde üzerlerindeki mental yorgunluğu atarak, izin dönüşü çok daha verimli bir şekilde çalışacağına ve şirketimiz karlılığına olumlu etki edeceğine şüphe duymamaktayız. Ancak aksi durumda zaten uzun süredir yoğun bir tempoda çalışan mesai arkadaşlarımız kendilerini bir umutsuzluk sarmalı içinde bulacak ve verimli bir çalışma gerçekleştiremeyecektir.


ADİL HABER SEN olarak; yaklaşık 3 yıldır, hafta içi-hafta sonu, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan postacı/dağıtıcı arkadaşlarımızın 13-14 Temmuz 2022 tarihinde ŞARTSIZ OLARAK İDARİ İZİNLİ SAYILMALARINI ve bunun önceden ilan edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.




 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

311 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page