CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Cep Telefonu'nu Sınava Sokmayın!
top of page

Cep Telefonu'nu Sınava Sokmayın!

Adil Haber Sen olarak, 17 Şubat 2024 tarihinde 13 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına ilişkin Sınav Giriş Belgelerinde, adayların sınava gelirken yanlarında Cep Telefonu getirebilecekleri ibaresine ilişkin kararın gözden geçirilmesini ve iptal edilmesini talep ettik; aksi halde mevcut haliyle yapılacak sınavın kimseyi mutlu etmeyeceğini ve üstelik sınavın güvenliğine de gölge düşürebileceğini ifade ettik. Söz konusu talebimize ilişkin tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.



Bilindiği üzere şirketimiz tarafından 17 Şubat 2024 tarihinde görevde yükselme ve pozisyon değişikliği sınavları yapılacaktır. Sınav merkezi olarak 13 il belirlenmiş olup, bu illere belirli mesafede bulunan ünitelerde görev yapan mesai arkadaşlarımız ünitesi için belirlenen il merkezinde söz konusu sınavlara katılacaktır.


Sınavı yapacak olan Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından 29.01.2023 tarihinde sınav giriş belgeleri yayımlanmıştır. Sınav giriş belgelerinin ‘’Önemli Duyurular’’ bölümünde sınav öncesi ve sınav süresince uyulması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler belirtilmiştir. Söz konusu duyurular içerisinde 11’inci maddede adayların sınav salonuna neleri getiremeyecekleri yazmaktadır. Ayrıca görevliler tarafından yapılacak aramalarda belirtilen araç gereç ve eşyaları yanında bulundurduğu tespit edilen adayların binaya ve sınav salonlarına alınmayacağı belirtilmiştir. Yine aynı maddenin sonunda bina girişinde veya salonlarda emanet alınmayacağı da açıkça belirtilmiştir.


11’inci maddede sınav salonu ve binasına alınmayacaklar bu şekilde ifade edilmişken, 9’uncu madde de ‘’Adayların, sınav binasına gelirken getirebilecekleri araç, gereç ve eşyalar: Adaylar sınava gelirken yanlarında kol çantası (valiz kabul edilmeyecektir.), cüzdan, cep telefonu, şeffaf şişe içerisinde su, peçete (şeffaf ambalaj içerisinde veya ambalajsız) getirebilirler’’ hükmü yer almaktadır. Sınav salonuna plastik bileklik ile girilemezken cep telefonunun serbest olması tarafımızca anlaşılamamıştır!

 

Sınav konusunun gündeme geldiği ilk günden bu yana hem mesai arkadaşlarımız hem de Sınav Kurulu ve Sınav Komisyonu tarafından ciddi bir emek verilerek bu sınava hazırlanıldığı bilinmektedir. Günümüz teknolojisinde cep telefonlarının, akıllı saatlerin vb cihazların işlevleri düşünüldüğünde, sınav salonuna cep telefonu ile girilmesi en başta ilk günden beri büyük emek veren Sınav Kurulunun emeklerine gölge düşmesine neden olacaktır. Sınavdan sonra çeşitli dedikodular oluşacak, kazanan ya da kazanmayan kişilerin birbirine şüphe ile yaklaşmasına neden olacaktır. Ayrıca gerçekten gece gündüz demeden bu sınavda başarılı olmak için emek veren arkadaşlarımızın da ‘’acaba’’ demesine neden olacaktır.


Bizler, ilk günden bu yana şeffaf bir şekilde yürütülen süreç sonunda herhangi bir şaibe veya dedikoduya mahal vermeksizin sınav sürecinin tüm mesai arkadaşlarımızın kabul edeceği bir açıklıkla tamamlanmasını bekliyor ve arzuluyoruz. Sınav komisyonu tarafından ‘’il dışından gelecek olan kişilerin düşünülerek cep telefonuna izin verildiği’’ açıklaması bizleri tatmin etmemiştir. Birçok mesai arkadaşımız özel araçkullanacak ve eşyalarını araçlarına bırakabilirler. Ayrıca sınav merkezlerinin bulunduğu yerlerde emanet noktaları oluşturularak cep telefonu vb eşyaların binaya sokulmasının kesinlikle engellenmesigerekmektedir. Adil Haber Sen olarak, sınav noktalarında emanet eşya noktaları için bizler de mesai arkadaşlarımıza destek olacağız.

 

Sonuç olarak hem sınav kurulu ve komisyonunun hem de sınava hazırlanan mesai arkadaşlarımızın emeklerinin boşa gitmemesi, gereksiz dedikodu ve şaibelere yer verilmemesi için yapılacak olan sınavlarda ÖSYM’nin uyguladığı sınav kurallarının birebir uygulanmasını ve cep telefonu, akıllı saat vb eşyaların sınav binasına kesinlikle sokulmamasını tüm mesai arkadaşlarımız adına saygıyla arz ve talep ediyoruz.



 

Adil Haber Sen

Yönetim Kurulu

174 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page