CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Eriyip Giden Promosyonlar Güncellenmeli!
top of page

Eriyip Giden Promosyonlar Güncellenmeli!

Adil Haber Sen olarak, sizlerin talepleri doğrultusunda daha önce de gündeme taşıdığımız Promosyonların güncellenmesi konusunu, yüksek seyreden enflasyon ve sonrası maaşlara yansıyan yüksek oranlı artışların ardından yeniden gündeme getirme ihtiyacı duyduk. Söz konusu başvurumuza dair tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.



Bilindiği üzere Şirketimiz ile Ziraat Bankası arasında 29.06.2022 tarihinde imzalanan ‘’maaş promosyonu’’ anlaşmasına göre 13.07.2022 tarihinde kişi başı peşin 15.250.00 TL banka promosyonunun peşin ödeneceği hüküm altına alınmış ve ödemeler gerçekleştirilmiştir.


Banka promosyonu ödenmesinde genel kriter; anlaşma sağlanan bankanın hesabına yatırılan paradan gelir elde etmesi ve bu gelirim bir kısmını anlaşma doğrultusunda maaş alan çalışanlara vermesidir. Bankalar maaş müşterilerinin kullanmış olduğu krediler, KMH, kredi kartı ve diğer bankacılık işlemleri üzerinden gelir elde ettikleri gibi aynı zamanda faiz geliri de elde etmektedir. Banka promosyon anlaşmasının yapıldığı dönemde faiz oranları yüzde 12-13 bandında iken günümüzde bu oran yüzde 45-50 bandına yükselmiştir. Banka promosyonu anlaşmasının imzalandığı dönemde gişe/büro personeli/memurun aylık ücreti 7 Bin TL civarı iken günümüzde aynı unvana sahip personelin aylık ücreti yaklaşık 45 Bin TL civarındadır. O dönem yapılan promosyon anlaşmasına göre alınan promosyon ortalama temel ücretin 2 katı iken, günümüzde bu tutar temel ücretin üçte biri civarındadır.  


Yukarıda detaylı bir şekilde açıkladığımız üzere mesai arkadaşlarımıza ödenen banka promosyonu günümüz şartlarında çok az kalmaktadır. TBK’da yer alan ‘’değişen koşullar göz önünde bulundurularak sözleşmenin uyarlanması’’ hükümleri doğrultusunda banka promosyonu anlaşmasının günümüz şartlarına göre uyarlanmasını, bunun mümkün olmaması halinde ise banka promosyonu anlaşmasının iptal edilerek yıllık en az ortalama aylık ücret tutarında olmak üzere ve her yıl temel ücrette meydana gelen artış oranında artırılmak şartıyla yeniden bir ihaleye çıkılmasını ve sendikamıza bu hususta bilgi verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.



 

Adil Haber Sen

Yönetim Kurulu

168 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page