CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> İl Dışında Sınava Girecek Personele İdari İzin Verilmeli!
top of page

İl Dışında Sınava Girecek Personele İdari İzin Verilmeli!

Adil Haber Sen olarak, Genel Müdürlüğümüzden, 17 Şubat 2024 Cumartesi günü, sınava girecek olan mesai arkadaşlarımızın mevsim şartları ve seyahat durumları göz önüne alınarak 16 Şubat 2024 Cuma günü idari izinli sayılmalarını talep ettik. Konuyla ilgili tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.



Bilindiği üzere şirketimiz tarafından 17 Şubat 2024 tarihinde görevde yükselme ve pozisyon değişikliği sınavları yapılacaktır. Sınav merkezi olarak 13 il belirlenmiş olup, bu illere belirli mesafede bulunan ünitelerde görev yapan mesai arkadaşlarımız ünitesi için belirlenen il merkezinde söz konusu sınavlara katılacaktır. Ancak özellikle doğuda yer alan bazı illerin sınav merkezinin uzak olması, belirli bir saatten sonra otobüs seferinin bulunmaması ve ağır kış şartları da göz önüne alındığında bu illerden sınava katılacak mesai arkadaşlarımızın 16.02.2024 tarihi Cuma günü idari izinli sayılmalarının uygun olacağını değerlendirmekteyiz.


Örneğin;

  • Van’da görev yapan mesai arkadaşlarımız Erzurum’da sınava girecek olup, Van’ın ilçeleri olan Bahçesaray, Başkale, Özalp ve Saray gibi ilçelerden il merkezine ulaşım 2-3 saat, il merkezinden Erzurum’a ulaşım ise yaklaşık 5-6 saat sürmektedir. Ayrıca Van merkezden Erzurum’a saat 18:00’da sonra otobüs bulunmamaktadır. Bu durumda özellikle ilçede görev yapan mesai arkadaşlarımız Cuma günü izinli olmadıkları durumda sınava yetişmeleri mümkün değildir.

  • Benzer bir şekilde Hakkari’de görev yapan mesai arkadaşlarımız Diyarbakır’da sınava girecek olup, Hakkari-Diyarbakır arası otobüs ile 7-8 saat sürmektedir. İlçelerden gelecek olan mesai arkadaşlarımız için bu süre 10 saate kadar çıkabilecektir. Bu durumda Hakkari ve ilçelerinde görev yapan mesai arkadaşlarımız Cuma günü idari izinli sayılmadığında sınava yetişmeleri mümkün olmayacaktır.


Yukarıda örneklerle açıkladığımız üzere, sınav merkezi ile görev yaptığı ünitenin bulunduğu il arası yolculuk süresi beş saat ve üzeri olan mesai arkadaşlarımızın görevde yükselme ve pozisyon değişikliği sınavlarına sağlıklı bir şekilde katılabilmeleri için 16.02.2024 Cuma günü idari izinli sayılmalarını saygılarımızla arz ve talep ederiz.




 

Adil Haber Sen

Yönetim Kurulu

242 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page