CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Kargo-Kurye Anlaşmaları Karlılık Esasına Göre Yapılmalı!
top of page

Kargo-Kurye Anlaşmaları Karlılık Esasına Göre Yapılmalı!

AdilHaber-Sen olarak, mesai arkadaşlarımızdan gelen tepkiler sonrası, kurumumuzun Vakıfbank AŞ ile imzaladığı Kargo/Kurye anlaşmasının, kurumumuzun karlılığı ve prestiji de düşünülerek, maliyet muhasebesi yönünden tekrar gözden geçirilmesi talebimizi, Posta Kargo Dairesi ve Pazarlama Başkanlığına ilettik. Söz konusu talebimize dair tüm detayları ve görselleri aşağıda bulabilirsiniz.



Adil Haber Sen olarak, sendikal çalışmalarımızı önleyici ve çözüm odaklı bir anlayış üzerinden sürdürmekteyiz. Sendikal faaliyetlerimiz sırasında hem mesai arkadaşlarımızın beklenti ve taleplerini dikkate almakta hem de ileriye dönük olası sorunları tespit ettiğimizde öngörülü bir yaklaşım sergileyerek henüz sorunlar ortaya çıkmadan çözüm üretmeye çalışmaktayız.


Vakıfbank AŞ. ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ve personele tebliğ edilen kargo/kurye anlaşması maalesef mesai arkadaşlarımızda büyük rahatsızlık uyandırmıştır. Öncelikle sözleşmede yer alan cezai şartların çok yüksek olması (gönderi taşıma bedeli 7,21 TL iken, cezalar 100-200 TL) mesai arkadaşlarımızın kusurlarından kaynaklanmasa dahi bu cezalara maruz kalmaları endişesi doğurmuştur. PTT Genel Müdürlüğü tüzel kişiliğinin bu cezaları sorumlu kişilere rücu edeceği bilindiğinden, söz konusu rücu işlemlerinin ise doğrudan kusurlu personele yapılmayabileceği ya da personel/araç eksikliği gibi hususlardan kaynaklanabileceği ve bunun mesai arkadaşlarımıza mal edilebileceği endişe vardır. Ayrıca taşıma bedeli 7,21 TL olan bir gönderi için 200 TL cezai şart belirlenmesi aşırı yararlanma olarak değerlendirilebilecek boyuttadır.


Söz konusu bankanın şubelerinden gönderi alımı için araç ve personel temini, bunun gerçekleşmediği her şube için 100 TL ceza ödenecek olması da özellikle dağıtım müdürlerini zor durumda bırakacaktır. Gerek personel eksikliği, gerekse araç yetersizliği nedeniyle gün içinde gönderilerin alınamama durumu ortaya çıktığında kesilecek cezalar orantısız ve çok ağırdır.


Söz konusu anlaşmada yer alan bir diğer husus ise aynı anlaşma çerçevesinde Vakıfbank personellerinin de yüzde 80’e varan oranlarda indirimli olarak kargo/kurye gönderisi gönderecek olmalarıdır. İç müşteri pozisyonunda bulunan PTT Personeli’nin herhangi bir indirim hakkı bulunmazken, banka personeline bu kadar yüksek oranda indirim yapılması, neredeyse maliyetinin altında gönderi taşınması mesai arkadaşlarımız tarafından kabul edilebilir bir durum olarak görülmemektedir.


Adil Haber Sen olarak; kurumumuzun karlılığını ve prestijini artırmak için söz konusu anlaşmanın maliyet muhasebesi yönünden gözden geçirilmesini, Vakıfbank personeline tanınan indirim oranın özellikle iç müşteri konumunda bulunan PTT Personeline de tanınmasını, sözleşmede yer alan cezai şartların makul seviyelere çekilmesini saygılarımızla arz ederiz.



 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

173 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page