CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Mutad Nakil Vasıta Ücretleri, Posta Çeki Hesaplarına Yatırılmalıdır.
top of page

Mutad Nakil Vasıta Ücretleri, Posta Çeki Hesaplarına Yatırılmalıdır.

Özel ve haklı gerekçelerle toplu taşıma kullanamayan mesai arkadaşlarımızın, mutad nakil vasıta ücretleri zayi olmaktadır. Bu çerçevede, Gaziantep ilinde çalışan mesai arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda, toplu taşıma kartına bilet yükleme şeklinde gerçekleştirilen uygulamaya son verilmesini ve bazı illerde olduğu gibi bilet ücretlerinin posta çeki hesap numaralarına yatırılmasını talep ettik.



PTT AŞ. Personeline Mutad Nakil Vasıta Bileti-Bilet Ücreti Verilmesine İlişkin Prosedürün Uygulama başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasına Toplu Sözleşmede hüküm altına alınan PTT Servis Hizmeti başlıklı ilgili maddeye göre ‘’Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. tarafından büyükşehirlerde görev yapan personeline işe geliş ve gidişlerde servis hizmeti sağlanır. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı veya ücreti verilir’’ hükmü yer almaktadır.

Mutad Nakil Vasıta prosedürünün ilgili maddesi göz önüne alındığında toplu taşıma kartı veya bilet ücreti verilmesi hususunda herhangi bir özel ya da genel şart bulunmamaktadır. Bu nedenle uygulamaya geçildiği günden itibaren birçok ilimizde personellere toplu taşıma kartı-bilet ücretinden hangisini istedikleri konusunda anket yapılmış ve ankette çıkan sonuca göre yol ücretleri ödenmiştir. Gaziantep ilinde yapılan ankette de mesai arkadaşlarımız tercihlerini posta çekine nakit yatırılması doğrultusunda kullanmışlardır. Somut örnek vermek gerekirse Kocaeli, Antalya, Konya, İzmir ve daha birçok ilimizde bilet ücretleri mesai arkadaşlarımızın posta çeki hesaplarına yatırılmak suretiyle nakit olarak ödenmektedir.

Gaziantep PTT Başmüdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan mesai arkadaşlarımıza ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşım kartına yükleme yapılarak bilet verilmektedir. Ancak bu uygulama mesai arkadaşlarımız tarafından kabul görmemiş ve çeşitli mağduriyetlere sebep olmaktadır. Şehir merkezinden uzak olan yerleşim yerlerinde ikameti olan mesai arkadaşlarımız toplu taşıma araçlarının belirli saatlerde geldiğini, çok erken evden ayrılıp toplu taşımaya bindiklerini ve akşam dönüşte de yine belli saatlerde toplu taşıma olduğundan mesai sonunda beklemekte, akşam ise evine çok daha geç saatlerde gitmektedir. Ayrıca birçok mesai arkadaşımız karı-koca çalışmakta, çocuklarını kreş-okul-bakıcı gibi kimselere bıraktıktan sonra işe gelmekte, ancak toplu taşıma ile bu mümkün olmadığından kendi özel araçlarını kullanmaktadırlar. Bunun sonucu olarak toplu taşıma kartına yüklenen bakiye kullanılamamakta ve mesai arkadaşlarımız bu imkandan faydalanamamaktadır. Birçok mesai arkadaşımız bu sebeplerden dolayı toplu taşıma kartında bulunan bakiyenin 700-1000-1300 TL’ye yaklaştığını, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerinde bu ücretlerin iadesinin mümkün olmadığı yanıtı aldıklarını sendikamıza iletmişlerdir. Bu durumda hem mesai arkadaşlarımız bu imkandan yararlanamamakta hem de kurumumuzun parası karşılığı olmadan dolaylı olarak tüketilmektedir.

Yukarıda detaylı bir şekilde açıkladığımız nedenlerden dolayı, Gaziantep ilinde çalışan mesai arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda toplu taşıma kartına bilet yükleme şeklinde gerçekleştirilen uygulamaya son verilerek, diğer illerde olduğu gibi bilet ücretlerinin posta çeki hesap numaralarına yatırılmasını talep ediyoruz.

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page