CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> "Sistem Yok" Şikayetleri Giderilmeli!
top of page

"Sistem Yok" Şikayetleri Giderilmeli!

Adil Haber Sen olarak, PTT AŞ Bilişim Daire Başkanlığına, yaşanan sistem arızalarının nedeninin tespit edilerek sorunun kalıcı olarak çözülmesi ve farklı ekranlar üzerinden yapılan işlemlerin sadeleştirilerek mümkün olduğunca tek bir ekran üzerinden yapılmasının sağlanması taleplerimizi ilettik. Konuyla ilgili tüm detayları ve görselleri aşağıda bulabilirsiniz.




Adil Haber Sen olarak, sendikal çalışmalarımızı önleyici ve çözüm odaklı bir anlayış üzerinden sürdürmekteyiz. Sendikal faaliyetlerimiz sırasında hem mesai arkadaşlarımızın beklenti ve taleplerini dikkate almakta hem de ileriye dönük olası sorunları tespit ettiğimizde öngörülü bir yaklaşım sergileyerek henüz sorunlar ortaya çıkmadan çözüm üretmeye çalışmaktayız.


Son dönemlerde mesai arkadaşlarımızdan sık sık sistem arızalarının olduğu ve bu durumun müşteriler karşısında zor durumda kalmalarına neden olduğu bildirilmiştir. Sistemde yaşanan arızalar mesai arkadaşlarımız ile vatandaşı karşı karşıya getirip gereksiz tartışmaların yaşanmasına neden olduğu gibi, aynı zamanda kurumumuz karlılığını ve prestijini de son derece olumsuz etkilemektedir.


Diğer taraftan sistem bakım ve iyileştirme çalışmalarının özelikle iş yoğunluğunun en yoğun olduğu günlerde yapıldığı/devreye alındığı anlaşılmaktadır. Örneğin neredeyse her yıl, muhasebe yılsonu işlemlerinin yapıldığı dönemde, MFYS sistemleri sağlıklı bir şekilde çalışamamaktadır. Nitekim yılsonu işlemlerinin başladığı 01.01.2023 tarihinden, bu yazının yazıldığı tarihe kadar MFYS sağlıklı bir şekilde çalışmamıştır. Benzer şekilde gişelerimizde iş ve işlemlerin en yoğun olduğu günlerde benzer sıkıntılar yaşanmaktadır.


Adil Haber Sen olarak, yaşanan sistem arızalarının nedeninin tespit edilerek sorunun kalıcı olarak çözülmesini ve ayrıca farklı ekranlar üzerinden yapılan işlemlerin sadeleştirilerek mümkün olduğunca tek bir ekran üzerinden yapılmasının sağlanmasını, ayrıca sorgulamalı ödemelerde (SGK Merkez Ödemeleri, Depozito Ödemeleri, Elektrik ve Doğal Gaz Yardımı ödemeleri vb.) aynı ekran içerisine kimlik paylaşımı alınmasına olanak sağlayan bir sekmenin eklenmesini, iş ve işlemlerin daha hızlı bir şekilde yürütülmesi, mesai arkadaşlarımızın gereksiz tartışmalara girmemesi ve kurumumuz karlılığının artırılması için saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.



 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page