CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Vergi Dilimleri %15'te sabitlenmeli!
top of page

Vergi Dilimleri %15'te sabitlenmeli!

Adil Haber-sen olarak kamu çalışanlarının vergi mağduriyetinin giderilmesi adına vergi dilimi uygulamasına bir an önce son verilmesini ve vergi dilimlerinin %15'te sabitlenmesini talep ediyoruz.


Hazine Ve Maliye Bakanlığı mevcut gelir vergisi dilimlerini yeniden değerlendirme oranı ile %122,93 oranında artıracağını belirtmiştir. Ancak yüzdelik artış oranına bakılarak bu oranın yeterli düzeyde olduğunu düşünmek ciddi bir hata olacaktır. Özelikle bu yıl ADİL HABER-SEN olarak yaptığımız tüm taleplerimize ve oluşan kamuoyu talebine rağmen vergi dilimlerini Hazine Ve Maliye Bakanlığı güncellememiştir. Bunun bir sonucu olarak, başta PTT çalışanları olmak üzere, kamu çalışanları erken vergi dilimlerine girmiş ve ciddi maddi kayıplar yaşamıştır.


Vergi dilimi oranlarında yapılan bu yüzdelik artış içinde bulunduğumuz yüksek enflasyon ortamı ve içinde bulunduğumuz yılda vergi dilimi oranlarında her hangi bir yeniden değerlendirme oranının yapılmamış olduğunu düşündüğümüzde oldukça düşük kalacağı açıktır.


ADİL HABER-SEN olarak kamu çalışanların daha fazla vergi yükü altında ezilmemesi gerektiğini ve vergi dilimi uygulamasına son verilerek vergi dilimlerinin %15 olarak sabitlenmesi gerektiği konusundaki ısrarımızı aynen tekrarlıyoruz.


YENİ VE ESKİ VERGİ ORANLARI KARŞILAŞTIRMA TABLOSU



PTT ÇALIŞANLARI HANGİ AYDA VERGİ DİLİMLERİNE GİRİYORDU? YENİ YILDA HANGİ AYDA VERGİ DİLİMLERİNE GİRECEK?


PTT çalışanları, daha önceki yıllarda genel olarak Nisan-Mayıs arasında %20, Ağustos-Eylül ayında ise %27’lik vergi dilimi giriyordu. Yeni yılda maaşların %20-%30 arasında artacağını düşündüğümüzde yine benzer şekilde aynı aylarda vergi dilimlerine girecek.



 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu


129 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page