CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/> Yıllık İzinler Yanmasın!
top of page

Yıllık İzinler Yanmasın!

Tüm mesai arkadaşlarımızın malumu olduğu üzere, yıl sonunun yaklaştığı şu günlerde, kurumumuz tarafından birçok ilde, e-ticaret firmalarının yıl sonu kampanya dönemlerinin başlaması nedeniyle artan gönderi trafiğinin kontrolünün sağlanabilmesi adına, Posta-Kargo Dağıtım ve İşleme Müdürlüklerinde çalışan personele, yıl sonuna kadar izin kullandırılmaması yönünde karar alınmıştır. Bu karar birçok çalışma arkadaşımızın yakınmasına neden olmuştur. Adil Haber-Sen olarak, konuyla ilgili yakınmaların ve mağduriyetlerin son bulması adına, İstanbul Bölge Başmüdürlüğüne kararın yeniden gözden geçirilmesi talebimizi ilettik. Konuyla ilgili tüm detayları ve görselleri aşağıda bulabilirsiniz.



Bölge Başmüdürlüğünüzce teşkilata yapılan tebliğde ‘’yıl sonu işlemlerinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi, artan iş trafiği ve e-ticaret firmalarının kampanya dönemlerinin başlaması nedeniyle’’Posta/Kargo Dağıtım ve İşleme Müdürlüklerinde çalışan personelin yıl sonuna kadar izin talebinde bulunmaması bildirilmiştir.


Bilindiği üzere yıllık ücretli izinler cari yıl ve bir sonraki yıl içerisinde kullanılması gerekmekte, aksi durumda kullanılmayan yıllık ücretli izinler yanmakta ve bunun için herhangi bir ücret talebinde de bulunulamamaktadır. Yıllık izinlerin kullandırılması amirlerin takdir yetkisinde olmakla birlikte bu takdir yetkisi kullanılırken mesai arkadaşlarımızın hak kaybına uğramamalarına da dikkat edilmelidir. Söz konusu tebliğ mesai arkadaşlarımızın 2021 yılına ait yıllık izinlerini kullanmalarına da engel teşkil edecek şekilde düzenlenmiştir. Mesai arkadaşlarımızdan aldığımız, birçok kişinin 2021 yılına ait yıllık ücretli izni olduğu, 2022 yılını ise hiç kullanmadığı, söz konusu emirle 2021 yılına ait ücretli izin haklarını kullanamayacaklarını ve bunun karşılığında da herhangi bir ödeme almayacaklarını belirtmişlerdir.


Adil Haber Sen olarak mesai arkadaşlarımızın yıllık izinlerinin azami oranda kullandırılması için gerekli organizasyonun sağlanmasını ve özellikle 2021 yılına ait izni olan personelin bu izinlerini kullanmasının sağlanması hususunu saygılarımla arz ederim.



 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

379 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page